Dit is een complete Pizza-oven van Clementi voor binnen en buiten. De Piccolo Gioiello is de kleinste oven uit het assortiment en kan ook worden ingebouwd. Niet alleen om Pizza’s in te bakken, maar ook te gebruiken als kachel en oven! Deze Gioiello geeft de keuken zowel in- als outdoor een unieke sfeer. Temeer daar de houtoven warmte uitstraalt en gezelligheid biedt door het knapperende vuur. De Piccolo Gioiello beschikt over twee halogeenlampen die het eten perfect verlichten. Daarnaast is de oven gerealiseerd met speciaal materiaal dat bestand is tegen alle atmosferische omstandigheden. De extreem korte opwarmtijden (40/50 minuten) en het lage houtverbruik (4/8 kilo) maken het ideale producten voor alle kookliefhebbers, zowel experts als beginners. En het leuke is dat het ook nog aantrekkelijk is geprijsd. Ambachtelijke Italiaanse klasse!
HANDLEIDING (engels vanaf blz 10)
Het is goed om te weten dat wij onze klanten bij regen adviseren om de Pizzovens en de onderstellen buiten af te dekken, wat de levensduur bevordert.
Essen, beuken- of eikenhout zijn de perfecte houtsoorten om te gebruiken voor Pizza-ovens. Dat geldt niet alleen voor Clementi Pizza-ovens maar voor hout stoken in het algemeen.
Lees meer
Enkele van onze collega's zijn gestart met het produceren van duidelijk videomateriaal. Daarom maken wij van alle fases video's. Hoe pak je bijvoorbeeld de Pizzaoven uit de houten krat. En hoe zet je de RVS afvoerpijp op de Pizzaoven. Ook geven wij instructie over het in elkaar zetten van de BBQ Flipper. Dit geeft heel veel duidelijkheid. Wellicht word jouw vraag nog niet beantwoord. Bel ons in dat geval even. Bekijk de hieronder staande video's met uitgebreide informatie:
Lees meer
Feitelijk is de Pizza een plat brood en dat wordt al eeuwenlang in vele culturen gebakken. Maar de Italiaanse pizza zoals wij hem nu kennen – rond, met een rand, tomatensaus en/of kaas – komt uit Napels. Er werd al over geschreven in de zeventiende eeuw. In die tijd was pizza streetfood voor de minderbedeelden. In de loop van de tijd zijn er veel verschillende pizza soorten ontstaan. Pas in de jaren '90 ontstonden de eerste modellen van moderne ovens, zoals de Clementi Pizzaoven.
Lees meer
Naast een goede bodem is het beleggen natuurlijk belangrijk. Daarnaast is de soort kaas voor de Pizza natuurlijk bepalend. Maar ook de hoeveelheid vulling en de variatie daarin. Door de eeuwen heen zijn er diverse Pizza-soorten ontstaan waarvan de Margherita (madeliefje) de bekendste is. Dat is eigenlijk de magerste uitvoering. Terwijl de Calzone dubbelgeklapt is. Ons inziens kunnen de volgende producten niet ontbreken: Mozzarella kaas, tomaten, paprika, dunne ham, salami, olijven, knoflook en basilicum. Maar smaak verschilt én er is keuze genoeg!
Lees meer