– Deze oven is standaard uitgerust met een roestvrijstalen pizzadeur. Tegen meerprijs is glazen venster te bestellen.
– Tevens worden de Roestvrijstalen voetjes meegeleverd
– Een digitale infrarood thermometer is inbegrepen
Deze Pizzaoven van Clementi kan ook op hout. Dit betekent dat de ene avond op gas kan worden gestookt en de andere avond op hout. Dus niet alles tegelijkertijd. Voor het stoken op hout in de gas Pizzaoven van Clementi heb je wel een beschermer nodig. Dit bestaat uit drie onderdelen en is tegen meerprijs leverbaar:
Inbegrepen:
• Gas Pizzaoven
• IJzeren deurtje
• 4 pootjes
• Laserthermometer
• Hout kit beschikbaar tegen meerprijs
HANDLEIDING (engels vanaf blz 63)
Het is goed om te weten dat wij onze klanten bij regen adviseren om de Pizzovens en de onderstellen buiten af te dekken, wat de levensduur bevordert. Indien een relatie ervoor kiest om de Pizzaoven buiten in de open lucht te laten staan, dan raden wij het gebruik van een hoes aan.
Controle Pizzaoven op Gas:
Een Italiaanse Pizzaoven van Clementi is geschikt voor binnen en buiten. Daarnaast is het mogelijk om de ovens op hout te stoken of om toch eenvoudig voor een gasoven te kiezen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij geven jou graag het beste advies. Kom eens langs in onze showroom in Vaassen en laat je adviseren door één van onze specialisten.
Lees meer
Feitelijk is de Pizza een plat brood en dat wordt al eeuwenlang in vele culturen gebakken. Maar de Italiaanse pizza zoals wij hem nu kennen – rond, met een rand, tomatensaus en/of kaas – komt uit Napels. Er werd al over geschreven in de zeventiende eeuw. In die tijd was pizza streetfood voor de minderbedeelden. In de loop van de tijd zijn er veel verschillende pizza soorten ontstaan. Pas in de jaren '90 ontstonden de eerste modellen van moderne ovens, zoals de Clementi Pizzaoven.
Lees meer
Naast een goede bodem is het beleggen natuurlijk belangrijk. Daarnaast is de soort kaas voor de Pizza natuurlijk bepalend. Maar ook de hoeveelheid vulling en de variatie daarin. Door de eeuwen heen zijn er diverse Pizza-soorten ontstaan waarvan de Margherita (madeliefje) de bekendste is. Dat is eigenlijk de magerste uitvoering. Terwijl de Calzone dubbelgeklapt is. Ons inziens kunnen de volgende producten niet ontbreken: Mozzarella kaas, tomaten, paprika, dunne ham, salami, olijven, knoflook en basilicum. Maar smaak verschilt én er is keuze genoeg!
Lees meer
Essen, beuken- of eikenhout zijn de perfecte houtsoorten om te gebruiken voor Pizza-ovens. Dat geldt niet alleen voor Clementi Pizza-ovens maar voor hout stoken in het algemeen.
Lees meer