Pizza maken in de Clementi Pizzaoven - alle Pizza soorten

Italiaanse Pizzasoorten

  • Ga vooral uit smakelijke Italiaanse pizza’s
  • Stel je vraagtekens bij pizza Hawai of pizza Patat
  • Denk vooral aan less is more
  • Gebruik een Clementi Pizzaoven

Italiaanse pizzasoorten

Lees meer

Gezonde Pizza’s

Je hoeft met een gemiddelde pizza niet boven de 500-600 calorieën uit te komen. Alles is natuurlijk ook afhankelijk wat je op de pizza doet. Dat kan een vetrijke pizzavulling zijn, zoals vlees en kaas. Maar onthoud: “less is more”. Neem dus gerust eens iets minder pizzakaas. Het is niet nodig om de hele Pizza vol te leggen met bijvoorbeeld Mozzarella. Daarnaast zijn er natuurlijk ook caloriearme oplossingen. Wij komen – bij het maken van een Italiaanse Pizza – zelf niet boven de 600 calorieën uit. Beoordeel daarom eerst goed de ingrediënten die je kiest om te gebruiken en ga dan goed aan de slag!

Italiaanse Pizza soorten:

Er zijn dus volop gezonde pizza soorten met mooie en smaakvolle ingrediënten. Iedereen kent natuurlijk wel de pizza van de meest bekende merken met een reuze gerezen bodem. Maar wil je dat wel? Weet je bijvoorbeeld dat dit zo’n kleine 1500 calorieën bevat door de enorme hoeveelheid koolhydraten en andere smaaktoevoegingen? En vergeet daarbij niet het teveel aan zout dat aan de Pizza wordt toegevoegd. Terwijl als je met gezonde producten aan de slag in combinatie met het gebruik van deze Clementi Pizza-oven dat nog niet eens één derde is. Doe je niet aan de lijn en/of maak het je niet uit dan is de keuze van vulling voor de pizza natuurlijk onbeperkt!

Zelfgemaakte pizza eten - Di Clementi Company

Pizza soorten:

Voor de Clementi houtoven kun je kiezen uit tientallen Pizza’s. Je kunt zelf je eigen pizza-recept samenstellen. Maar wij kunnen natuurlijk ook voorstellen dat je je afvraagt welke pizza soorten nu echt Italiaans zijn. Dus echte Italiaanse Pizza’s voor de Pizzaoven. Daarvoor is het natuurlijk leuk als wij je dan ook de ingrediënten verklappen.

– Margherita
– Napoli
– Marinara
– Carbonara
– Calzone
– Diavolo
– Siciliana
– Funghi
– Prosciutto
– Tonno

Pizza Capricciosa

Carpricciosa Pizza is een van de vele pizza soorten en staat bekend vanwege de grote hoeveelheid mogelijke combinaties aan ingrediënten voor deze Pizza. Het Italiaanse woord Capriccioso betekent letterlijk ‘’grillig’’. Vanwege het feit dat Pizza in het Italiaans “vrouwelijk” is, wordt het Capricciosa. Op deze Pizza worden over het algemeen vrijwel altijd olijven, champignons en artisjokken gebruikt. Maar denk bijvoorbeeld ook aan ham, mozzarella en tomatensaus. Om de smaak te versterken, gebruik je Pizza specerijen en mooie vers geperste olijfolie.

Pizzakruiden die het meest toegepast worden zijn:

  • Basilicum
  • Oregano
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Zwarte Peper

Pizza Margherita

De Margherita is een typische, populaire en klassieke Napolitaanse Pizza en is één van de meest bekende pizza soorten. Deze overheerlijke belegde Pizza bestaat uit de volgende Pizza-ingrediënten: Tomaat, mozzarella, basilicum, zout en olijfolie. Het wordt ook wel Margarita of Margherita genoemd. Maar waar komt de naam Margherita eigenlijk vandaan?

Nationale kleuren

De naam Margherita is vernoemd naar de Koningin van Italië. Tijdens haar bezoek in Napels kreeg zij verschillende Italiaanse Pizza’s aangeboden waaronder de specialiteit Pizza Margherita. Deze Pizza was voor de koningin de beste keuze. Zeker met de nationale kleuren van Italië (rood, wit, groen). Dat wil zeggen rode tomatensaus, witte mozzarella en groene bascilicum. Deze nationale Pizza werd daarom als eerbetoon naar haar vernoemd. Bak in de Clementi Pizzaoven een Pizza Margherita!

Pizza bakken in een pizzaoven

Pizza Prosciuotto

De Pizza Prosciutto is dé ideale Pizza als je fan bent van vlees zoals de traditionele, rauwe, Italiaanse ham (prosciutto). Deze pizzasoort combineer je met rucola. Daarmee behoort de Pizza Prosciutto zeker tot één van de lekkernijen van de Italiaanse pizzakeuken. Voor optimale versheid is het belangrijk dat de aankleding van deze Pizza Prosciutto als laatste (na het bakproces) word toegevoegd. Namelijk de rucola en de prosciutto. Deze twee ingrediënten worden koud op de Pizza (zonder bewerking) gelegd. Overige heerlijke toevoegingen voor deze Pizza zijn: Parmezaanse kaas en oregano. En/of bijvoorbeeld zout en peper om een extra smaak toe te voegen.

Vegan Pizza

Dat er met het bakken van Pizza’s van alles mogelijk is, is natuurlijk al bekend. Maar ook voor mensen met dieetwensen of allergieën is de Pizza juist een perfecte oplossing. Het traditionele Italiaanse recept van pizzadeeg is bijvoorbeeld al vegan. De keuze voor beleg is verder vrij, dus kies voor heerlijke groenten met bijvoorbeeld vegan kaas of sla wellicht de kaas een keertje over. Zo heb je al super simpel een vegan of vegetarische Pizza.

Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om beleg naar eigen keuze te kiezen. Dus ook als je ergens allergisch voor bent. Zo heb je voor iedereen een gezellige Pizza avond zonder uitzonderingen. Wij hebben onderaan deze pagina ook een recept gedeeld voor gluten vrij Pizza deeg!

gerecht

Foto album

Pizza Marinara

De volgende ingrediënten heb je nodig voor de Marinara Pizza: Tomaat, olijfolie, knoflook en oregano. Marinara is vernoemd naar de zeelui van destijds. Zij maakten deze Italiaanse Pizza namelijk met eenvoudige ingrediënten.

Eenvoudige toevoegingen

Met name ingrediënten die destijds makkelijk te vinden waren, maar waar ook rekening gehouden werd met de houdbaarheid ervan. Het gaat hierbij dus om een simpele, hout gestookte Pizza met weinig ingrediënten, echter wél zeer smaakvol voor de papillen. Less is more.

Pizza Quatro Stagioni

Deze Pizza staat bekend om de variatie aan smaak. Quatro Stagioni betekent letterlijk ‘’vier seizoenen’’ en is een van de pizza soorten die echt uitpakken als het om ingrediënten gaat. De belangrijkste basis ingrediënten van deze Pizza zijn: paprika, champignons en kerstomaatjes. Maar ook ham en mozzarella kaas. Deel deze Pizza in vier denkbeeldige stukken en bedek elk kwart Pizza met een ander ingrediënt.

Pizza Siciliana

Deze Pizza bestaat uit de volgende ingrediënten: Tomatensaus, kaas én olijven. Maar ook de toevoeging van kappertjes en ansjovis. Een absolute aanrader voor deze Pizza uit Sicilië is het toevoegen van gegrilde aubergine. Koop dus een mooie heerlijke aubergine en snij deze in gelijkmatige dunne mooie plakjes. Nadat de Pizza uit de warme Clementi-oven komt, bestrooi je de Pizza Siciliana pas met kruiden.

Pizza Funghi

Houd jij van andere pizza soorten en bijvoorbeeld ook champignons, dan is dit echt een Pizza voor jou! Het is te combineren met andere lekkere ingrediënten. Het is een pizza-combinatie van gezond en lekker. De Pizza bestaat namelijk uit de volgende ingrediënten: tomaat, mozzarella en natuurlijk funghi (champignons). Het maken van een verse Pizza Funghi begint bij de basis. De combinatie van de smaakvolle tomatensaus en de gesneden champignons is erg lekker!

Pizza Diavolo

Bijna alle Pizza’s kennen de mozzarella als toevoeging. En dat is ook zo voor de Pizza Diavolo. Tezamen met de volgende ingrediënten: tomatensaus, geraspte kaas én peper. En vervolgens de pikante salami en extra vergine olijfolie.

Spicy

Na een hapje eten van de Pizza, ervaar je vervolgens wel vuur in je mond. Nu is ook duidelijk waarom de Italianen de Pizza Diavolo hebben genoemd. Het verwijst namelijk als Pizza naam naar het symbool van de hel en de duivel. Dus als je van spicy eten houdt, is dit een aanrader! Voor kinderen is dit dus geen goede keuze!

Pizza met Ansjovis

Ansjovis is niet te missen in de Mediterrane keuken. Door zijn krachtige smaak wordt de vis vaak gebruikt in verschillende gerechten als smaakmaker. Denk hierbij aan salades, pasta ’s en natuurlijk ook Pizza. De specifieke smaak van Ansjovis ontstaat wanneer de vis wordt geweekt en gefermenteerd in een pekelbad. Hierdoor is het ook nog eens extra lang houdbaar, super handig voor in de voorraadkast dus! Een Pizza met Ansjovis hoeft niet ingewikkeld te zijn, probeer bijvoorbeeld de klassieke Pizza alla Marinara (tomatensaus, extra vierge olijfolie, oregano en knoflook). Zo voeg je net even wat extra toe aan je Pizza. Je kan het ook combineren met bijvoorbeeld tonijn, rode ui en kappertjes. Mocht je nou een echte vis liefhebber zijn kan je uiteraard ook groots uitpakken en een vis Pizza maken met tonijn, zalm, garnalen en natuurlijk Ansjovis. Vergeet niet een tegenhanger als bijvoorbeeld iets zuurs zoals kappertjes of kapper appels. Zo komen alle smaken het beste uit.

Pizza Vegetariana

De ideale Pizza voor de vegetariër of voor een ander die een keertje het vlees over wilt slaan. Je kunt de samenstelling van deze Pizza volledig naar je eigen wensen inrichten. Vergeet niet na de ingrediënten ook nog wat specerijen toe te voegen om de smaak een mooie boost te geven.

Pizza Romana

Een bekend kenmerk van deze Pizza is de dunne, krokante bodem. Deze Pizza wordt vaak belegd met tomatensaus, mozzarella, ansjovis, en voeg basilicum en overige specerijen toe. De basilicum kunt u ook vervangen door oregano.

Paprika's op barbecue

Foto album

De glutenvrije Pizza

Steeds vaker horen wij dat sommige mensen allergisch zijn voor gluten. Toch is het ook voor hen mogelijk om te genieten van een pizza. Hierbij een recept voor glutenvrij deeg. Dit ontvingen wij van een relatie van ons:

  • Meng in een beslagkom het water, zout en de broodmix
  • Maar ook de boter, het ei en de gist.
  • Mix dit alles in 5 minuten tot een soepel deeg.
  • Laat het geheel afgedekt op een warme, tochtvrije plaats1 uur rijzen.

Ingrediënten: 300 ml water, 2 tl zout, 400 gram gluten vrije broodmix wit. Alsook 30 gr ongezouten roomboter, 1 middelgroot ei en 7 gr gedroogde gist. Gebruik mais meel om te “stretchen” (dit is glutenvrij). Het deeg niet uitrollen maar platdrukken (echt stretchen lukt door de samenstelling dit deeg niet optimaal).

Pizzetta wat is dat?

Letterlijk een kleine Pizza die overigens wel in grootte kan verschillen. Dat wil zeggen van fingerfood met een doorsnede van ongeveer 10 centimeter tot een kleine Pizza. Dat je meer kan bakken dan alleen Pizza’s in de Clementi Pizzaoven is wel duidelijk. Deze mini Pizza’s zijn overigens perfect voor een feestavond of gewoon los als snack.

Recept Pizzetta

Deel een bol van bijvoorbeeld de Hanos na het ontdooien en rijsproces, in 4 gelijke delen. Deze delen druk je plat en beleg ze vervolgens met een topping naar keuze zoals op deze pagina beschreven. Laat ze in de vorm van een driehoek of maak de Pizzetta’s rond. Het bijzondere – ten opzichte van een pizzaslice – is dat de punt volledig ook aan de zijkanten rijst. Dit komt omdat de topping niet tot aan de zijkanten wordt door gezet.

Topping

Denk ook eens aan iets anders dan de klassieke tomatensaus en mozzarella. Probeer als variatie in de zomer een beleg met blauwe kaas, veigen, geitenkaas of asperges. Verras je gasten eens met deze hapklare mini Pizza of laat jouw bezoek ze zelf beleggen! Ga ook aan de slag. Nog geen Pizza oven? Bekijk dan de mogelijkheden!

Krokante pizza bakken met het tafelmodel Crosti

Clementi Pizzaovens

    -Gevonden in categorie: Pizza-ovenWis filters
  • Kleine gasoven 34
  • mini pizzaoven Clementi. Clementino houtoven 47
  • 80
  • Clementi Family Gasoven met glazendeur Inox 28
  • Clementi gold pizzaoven 30
  • 19
  • 54
  • Clementi Mida - Gas / Houtoven 20
  • Multifunctionele oven, geschikt voor binnen en buiten gebruik 17
  • Traditionele Italiaanse oven met een modern design 16
  • 32
  • Clementi Houtoven 22